Vægt og kropsanalyse

En kropsanalyse er en analyse, som giver mig et billede af, hvordan din krop har det, og af din hormonelle balancestatus. Ud fra denne måling kan jeg fortælle dig hvilke ubalancer der er i din krop, og hvad du kan gøre for at arbejde bedst muligt med din krop som en medspiller og ikke en modspiller. 

Jeanette Nørlund

Sundhedsspecialist

Hormonerne spiller en helt afgørende rolle, når det handler om at få skabt balance i kroppen og en følelse af at være ovenpå.
De sørger for kommunikationen i kroppen og er signalstoffer, som produceres flere steder, bl.a. i skjoldbugskirtlen, bugspytkirtlen, binyrerne og kønsorganerne.
Hormonerne er kemiske budbringere, som påvirker vores humør, følelser, immunforsvar, hjerne og hvor effektivt vi forbrænder mad.

 

 

Det er de færreste der ved ret meget om vores hormoner og hvilken indvirkning de har på kroppen. Nogen kender måske lidt til Østrogen og Testosteron og andre måske til kortisol/stress hormonet, men det er langt fra alle.

Det er hormonerne der bestemmer hvor på kroppen vi lagre vores fedt og dermed hvilke ubalancer der er at finde i vores kroppen. Når vi snakker om ubalancer i hormonerne kan bla. nævnes følgende hormoner: Insulin = transporthormonet, ghrelin, leptin = sult og mæthedshormonerne, de 3 østrogener (Østradiol, Østriol, Østron) Oxytocin, Serotonin = lykke og nydelseshormonerne. Adrenalin og noradrenalin = Udspringer fra kortisol/stress hormonerne, progesteron = ”modvægten” til østrogen og stress hormonerne. Er blot et udpluk af de hormoner, som kan være med til at bremse ønsket og forhåbningerne om et vægttab eller en vedvarende livsstils ændring.

Desværre står ikke 1 ubalance sjældent alene, men tit og ofte er der flere i spil, så det kan blive en dårlig spiral at komme ind i.

Dog skal det siges at hormonelle ubalancer ikke noget der sker i kroppen over natten, men over en længere periode, hvor den f.eks. har været udsat for stress påvirkning i mange afskygninger, mad der IKKE gavner vores hormon eller nervesystem, eller for lidt søvn. Blot for at nævne nogle af de ting vi bliver påvirket af

 

Fokusere man på at få hormonerne til at balancere, så VIL man opnå det man ønsker og forandringerne i kroppen er ikke at tage fejl af.  En krop der er dejlig, rar og taknemmelig for hvad du gør for den vil opleves som, mindre oppustethed, bedre søvn, mere energi, mere overskud, bedre fordøjelse, mindre uro i kroppen og ikke mindst mindre trang til søde ting.

 

Analysen foregår hos mig i rolige og trygge rammer

Personlig træning i rolige og trygge rammer

De 3 helt store:
Østrogen (kvindeligt kønshormon)
Insulin (transporthormon)
Kortisol (stresshormon)

Meget kort fortalt:

Specielt disse 3 hormoner kan sætte en voldsom bremse i for et ønske om et vægttab, da kroppen ved en øget mængde af østrogen tror, at den skal være gravid, og derfor sætter sul efter det både på bryst, mave og lår.

 

Skab balance i din krop

De 3 helt store:

Østrogen (kvindeligt kønshormon)
Insulin (transporthormon)
Kortisol (stresshormon)

Meget kort fortalt:

Specielt disse 3 hormoner kan sætte en voldsom bremse i, for opnåelsen af et ønsket vægttab.

Ved en øget mængde østrogen tror kroppen at den skal være gravid, og derfor sætter sul efter det, både på bryst, mave og lår.

 

Insulin er det hormon, som transporterer nærringsstoffer rundt i blodbanerne og ind i cellerne. Inde i cellen skal næringsstofferne så omdannes til energi, som vi kan bruge i det daglige. Alt for mange udskiller for store mængder insulin, som også er årsagen til, at man ikke kommer i gang med den daglige fedtforbrænding. Fedtet låses simpelthen fast, hvis der er for meget insulin i blodbanerne.

Kortisol er vores stress hormon. Inden for hormon-verdenen, er dette hormon desværre blevet gjort lidt til det ”sorte får”. Det er synd og skam, da det også er vores overlevelses hormon. Kortisol er det hormon, der hjælper os op om morgenen og sørger for, at vi klarer dagligdagens pligter og gøremål. Samtidig er det også et hormon, vi skal have stor respekt for, da det spiller en altafgørende rolle, når vi snakker forskellige processer i kroppen. Vi er ekstremt gode til at stresse vores krop, og for meget udskillelse af kortisol har bl.a. følgende kedelige konsekvenser: dårlig søvn, brug af for meget kaffe – specielt om morgenen/formiddag, manglende energi og overskud, ekstrem træthed om eftermiddagen mellem 14-16, dårligt immunforsvar, kroniske inflammationer, en fastlåst forbrænding osv. En høj måling af fedt på kropsstammen, lige på maven og omkring indre organger, er et tydelig tegn på en stresset krop. 

Disse punker er blot 3 ud af i alt 12 punkter, som jeg måler på i sådan en analyse. Sammenholdt med din historik, kan jeg gennem målingerne danne mig et billede af, hvordan din krop har det, og hvilke forandringer, der vil gavne netop dig. Det er også ud fra denne analyse, at jeg planlægger din kost, så du får lige netop de helt rigtige næringsstoffer, som passer til dine ubalancer.   

Denne måling laves ikke kun i pakkeløsningerne. Den laves også særskilt for dem, der blot er nysgerrige på de forskellige processer i netop deres krop, og hvordan kroppen egentlig har det. 

Efter analysen får du tilsendt materiale herom. 

Pris: Kig under pris fanen.  

001 - logo

 

 

© 2018 Jeanette Nørlund. Webdesign by WebGruppen.

Følg mig